Cook, Wine & Dine
 
“Sotto Wijnkelders en Proeflounge” is ontstaan uit de passie voor wijn en gastronomie.
“Sotto” biedt u naast exclusieve privé wijnkluizen, een professioneel geoutilleerde keuken en een sfeervolle ruimte die haar gasten een scala aan mogelijkheden biedt op het gebied van vergaderingen, proeverijen, ontvangsten en presentaties.
“Sotto” is een onderdeel van Wijnkoperij Agneau B.V. en is gevestigd in de kelder van “Het Huis” gelegen aan de Stationsstraat 4 te Ermelo.
De professionele keuken van “Sotto wijnkelders & proeflounge” is ruim opgezet en voorzien van alle gemakken om een diner of lunch te bereiden en een wijnworkshop te volgen.  U gaat gezamenlijk aan de slag en maken een keuze tussen een kook- of wijnworkshop.
 
Kookworkshop
Onder begeleiding van Chef-kok Wilco van den Baar gaat u gezamenlijk met maximaal 16 personen culinair aan de slag met een 3, 4, of 5-gangen menu, samengesteld door onze chefkok en uiteraard afgestemd op uw wensen en een eventueel thema. U beleeft een heerlijke, leerzame en bovenal gezellige kookworkshop.
 
Wijnworkshop
Onder begeleiding van Registervinoloog Eline Groenendijk wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van wijn. Proeven, ruiken en beoordelen. En hoe combineer je wijnen met gerechten? Met maximaal 16 personen proeft u een mooie selectie wijnen. U beleeft een heerlijke, leerzame en bovenal gezellige wijnworkshop.
 
Voorbeeld programma
Na een feestelijk ontvangst met een glas prosecco start een korte uitleg van de inhoud van de workshops van de Chefkok Wilco van den Baar en Registervinoloog Eline Groenendijk. U maakt een keuze uit de workshops. Vervolgens gaat u in beide teams onder deskundige begeleiding aan de slag. In de keuken bereidt iedereen een gedeelte van het menu. In de wijnworkshop krijgt u een korte uitleg over het proeven, ruiken en beoordelen van wijnen. Er wordt een selectie wijnen geproefd en met elkaar besproken. Er wordt stilgestaan bij het combineren van de wijnen bij diverse gerechten. Tijdens de workshops is er voldoende tijd om bij te kletsen en bij elkaar in de pannen te kijken. Na ongeveer 1,5 uur vertellen de ‘koks’ wat ze hebben bereidt en geven de ‘wijnmensen’ (na opgedane kennis!) advies welke wijnen daarbij geschonken moeten worden. Vervolgens kunnen we aan tafel om te genieten van eigen gemaakte culinaire hoogstandjes en eigen geselecteerde wijnen. Tussendoor gaat u nog kort de keuken in voor de laatste handelingen aan de volgende gang. Het programma wordt afgesloten met koffie en thee met lekkernijen.
 
Prijsafspraak op maat. Neem voor een offerte contact op met info@sottolounge.nl  of via 06-43 44 31 45